BÖHME hjalp HOUE med at redde produktionen af en sprøjtestøbt stol

Møbelvirksomheden HOUE var klar til at lancere stolen FALK, der produceret af plast fra husholdningsaffald.

Men da de første stole kom fra fabrikken ventede en ubehagelig overraskelse: Vinklerne mellem sæde og ryglæn var forkerte og stolens fleksibilitet levede ikke op til forventningerne.

Stolen kunne ikke sendes på markedet.

”Vi stod i en brandslukningssituation og havde akut brug for nogen, der kunne lave de nødvendige analyser af, hvad der var galt. BÖHME trådte til og leverede de beregninger, vi skulle bruge for rette fejlen i sprøjtestøbningsværktøjet”, husker Pelle Gorm Hansen, produktansvarlig i Houe.

Beregninger af sprøjtestøbning på forkant

En forsinkelse i produktionen kan betyde en fatal mistiming af markedet. Derfor ønsker Pelle Gorm Hansen ikke at komme i samme situation igen.

”Det er virkelig dyrt at være på bagkant, som vi var med FALK-stolen. Et værktøj til en formstøbt stol koster nemt 500.000 kr. Og hvis det ikke virker i første hug, så er det mere eller mindre forfra. Dertil kommer selve forsinkelsen på markedet. En fejl kan forskyde lanceringen i op til et år”, fortæller han.

Derfor er BÖHME nu med allerede i Houes design- og udviklingsfase. BÖHME leverer analyser af materialekvalitet, beregninger af vinkler, fleksibilitet og alle de andre data, der er nødvendige for at kunne bygge det unikke værktøj, møblet skal støbes i.

Kontakt en plastekspert i designfasen

Samarbejdet med BÖHME får Pelle Gorm Hansen til at sove bedre om natten. Han kalder det ”afgørende”, at man som designvirksomhed har en plastekspert med i udviklingsfasen. Helst allerede fra designfasen.

”Plast er et ekstremt svært materiale. Det kan for eksempel være meget vanskeligt at forudsige, hvad der sker, når emnet tørrer, har vi lært”, siger produktchefen og tilføjer:

”Plastfolk er generelt meget forsigtige med at garantere, at der kommer præcis det produkt ud af formen, som vi har ønsket. Men vi har gode erfaringer med BÖHME – de giver os svar, vi kan bruge direkte i konstruktionen.”

BÖHME_ApS - Hvorfor_os - Hvad_vi_kan - Hvordan_det_passer_sammen - Cases - Book_Møde
Salgs_og_leveringsbetingesler
BÖHME ApS - Bizonvej 4 - 8464 Galten - +45 22 39 80 40 - info@bohme.dk - CVR: 38397095

© 2017 - Present, BÖHME ApS. All Rights Reserved.