JABIIs plastudfordring var store – BÖHME bidrog med løsninger

Start up-virksomheden JABII har udviklet en avanceret gadget, som inviterer til sjove, fysiske dueller.

JABIIs sprøjtestøbte enhed, som er hele omdrejningspunktet for legen, er konstrueret til slag, stød og høj grad af fleksibilitet.

I udviklingsfasen havde JABII 3D-printet enheden forud for konstruktionen af støbeværktøjet. I den indledende test opstod de første problemer.

”De tolerancer, vi havde defineret for dele af produktet, var ikke spot on. Der var for meget friktion. Derfor ville vi have en second opinion fra en erfaren plastspecialist”, fortæller direktør i JABII, Christian Thostrup.

Problem med støbeværktøj blev løst

BÖHME’s viden og indsigt satte skub i den videre proces.

Særligt en specifik problemstilling fik afgørende betydning for JABIIs produktionsproces:

”Vores leverandør fortalte, at et af vores krav til produktet ikke kunne lade sig gøre at støbe. BÖHME tog udfordringen op, og kom med et løsningsforslag. Det resulterede i, at vores krav alligevel blev indfriet”, husker JABIIs direktør.

Plastspecialist kan have afgørende betydning for en start up-virksomhed

For JABII har samarbejdet med BÖHME bidraget til, at virksomheden minimerede tidstabet i udviklingsprocessen.

”Når man udvikler hardware og har med plast at gøre, er der 1000 ting, der kan gå galt. Store forsinkelser betyder ofte ekstra udgifter. Det vil typisk medføre problemer med investorerne og i værste fald kan I godt pakke sammen”, forklarer Christian Thostrup og tilføjer:

”Vores samarbejde med BÖHME har betydet, at vi ikke satte unødig tid til i produktionen af vores sprøjtestøbningsværktøj”. 

Christian Thostrups råd til andre virksomheder lyder:

”Sæt penge af til en second opnion fra en plastspecialist. Det er givet rigtig godt ud – både i forhold til tid og de mange penge, I risikerer at miste, hvis sprøjtestøbningsværktøjet ikke er 100 procent korrekt.”